Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

The Oscars 2016


Κοίτα τι γίνεται όταν είσαι κουκουρούκου. Ξέρεις ότι τα Oscars είναι 28/2 (ώρα Αμερικής-29/2 ξημερώματα Ελλάδας). Καλά μέχρι εδώ; Καλά. Παρόλο που ξέρεις την ημερομηνία, με το μοναδικό σου μυαλό έχεις πεπεισθεί ότι τα βραβεία είναι μια εβδομάδα μετά, με αποτέλεσμα όταν συνειδητοποιείς ότι είναι σε λίγες ώρες να μην προλαβαίνεις να δεις τις ταινίες απο όλες τις κατηγορίες για να κάνεις το λατρεμένο αναλυτικότατο blog post που τόσο πολύ ήθελες κ ανυπομονούσες. Μία παράδοση που ξεκίνησε από πέρυσι, μόλις ολοκληρώθηκε...κ πολύ έζησε...


Anyway, μπορεί να μην είδα όλες τις κατηγορίες, είδα όμως τις περισσότερες κ πιο σημαντικές, γι'αυτό θα κάτσω να σας γράψω όσο πιο περιληπτικά γίνεται (έλα μου;) ποιούς θεωρώ εγώ ότι πρέπει να είναι οι νικητές, αλλιώς θα σκάσω.

Δυστυχώς λόγω χρόνου, δεν θα το πάω όπως πέρυσι που ξεκίνησα από το χειρότερο για να καταλήξω στο καλύτερο (δες εδώ), θα το πάω βουρ στο ψαχνό. Σε αυτό το σημείο, δεν γίνεται να μην πω πως για άλλη μια φορά ένιωσα το "κάθε πέρυσι κ καλύτερα" όσον αφορά τις υποψηφιότητες. Μόνο εγώ ρε παιδιά ένιωσα ότι το λέβελ σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν πολύ χαμηλό; Πολύ ξεπέτα μου έβγαλε. Σε κάμποσες κατηγορίες έμεινα εντελώς ακάλυπτη, μιας κ δεν υπήρχε ταινία που ναι, πλήρως με ικανοποίησε. Μου έλειψαν μερικές που δεν ήταν υποψήφιες κ κάποιες άλλες μου έκαναν μεγάλη εντύπωση που όντως ήταν-κυρίως για την καλύτερη ταινία. Αφού το έβγαλα από μέσα μου κ αυτό, προχωρώ στο να γράψω την γνώμη μου, σύμφωνα με τα δεδομένα (υποψηφιότητες) που ανακοίνωσε η Ακαδημία.

Hey ho, let's go λοιπόν.

Καλύτερη ταινία: Room. Σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ή. Άρρωστες καταστάσεις που μπορεί να βλέπεις στην τηλεόραση κ να σκέφτεσαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, με αυτή την ταινία (έστω κ έμμεσα) τις ζεις. Η μοναδική ταινία από τις 8 συνολικά υποψήφιες που έκανε την καρδιά μου να χτυπήσει, να ταραχτεί κ να ταρακουνηθεί. Όλα σε ένα.

Α' Ανδρικός: Eddie Redmayne (The Danish Girl) κ τα μυαλά στα κάγκελα. Ο τύπος είναι καταπληκτικός ηθοποιός (όπως απέδειξε κ πέρυσι) κ του αξίζει το αγαλαματίδιο 100%. Τώρα το αν θα το πάρει, είναι πολύ χλωμό, πρώτον γιατί το πήρε κ πέρυσι κ δεν το κόβω να του το δίνουν δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κ δεύτερον γιατί έχει γίνει τέτοιο πλασάρισμα για τον Di Caprio, που όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι περισσότερο για διακοσμητικούς λόγους. Επειδή αν δεν το πω, πάλι θα σκάσω, θα ξενερώσω άσχημα αν το πάρει ο Leo, γιατί πραγματικά δεν το αξίζει. Τον έχω δει σε πολύ καλύτερες ερμηνείες που όντως έδωσε πόνο κ του άξιζε το Όσκαρ (βλέπε Blood Diamond). Στο Revenant, υπήρξαν στιγμές που μου θύμισε με διάφορους μορφασμούς την ερμηνεία του στο The Beach. Δηλαδή, no no Leo.

Α' Γυναικείος: Brie Larson (Room). Αυτή την ηθοποιό την έψαξα κ την έμαθα μετά από την ταινία. Η ερμηνεία της μου σήκωσε την τρίχα κάγκελο ουκ ολίγες φορές κ είναι σίγουρα η πιο δυνατή από τις υπόλοιπες τέσσερις υποψήφιες.

Β' Ανδρικός: Σε αυτή την κατηγορία μου έλειψε ένας δυνατός ρόλος (βλέπε πέρυσι J. K. Simmons) κ δυσκολεύτηκα να καταλήξω κάπου. Θα προτιμούσα τον Tom Hardy (The Revenant), αλλά κ ο ηλικιωμένος πλέον κύριος Rocky (aka Sylvester Stallone στο Creed) καλός ήταν.

Β' Γυναικείος: Alicia Vikander (The Danish Girl). Αν ήταν στο χέρι μου, θα την είχα υποψήφια για τον Α', τόσο πολύ μου άρεσε. Αξίζει να πω ότι κ η Kate Winslet ήταν καλή στο Steve Jobs, μάλιστα στην αρχή δυσκολεύτηκα να την αναγνωρίσω.

Ντοκιμαντέρ: δυστυχώς είδα μόνο τις 4 από τις 6 υποψηφιότητες κ δεν μπορώ να καταλήξω στο καλύτερο, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο Amy κ στο What Happened, Miss Simone που τα λάτρεψα.

Για το τέλος, άφησα το Σκηνοθεσίας: Alejandro G. Iñárritu (The Revenant). Μπορεί η ταινία σαν ταινία να μην με συγκλόνισε, αλλά τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη τον παρακολουθώ χρόνια κ μου αρέσει πολύ. Όπως έγραψα κ πέρυσι, έχει ένα συγκεκριμένο touch, που μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να σου μεταφέρει το ταμπεραμέντο της καταγωγής του κ αυτό με έχει κερδίσει. Ανήκει στους σκηνοθέτες που έχει το προσωπικό του στίγμα κ μπορείς να καταλάβεις δική του δουλειά, χωρίς να ξέρεις ότι όντως είναι δική του. Αυτό το...γκρίζο που βγάζει στις ταινίες του, μου ταιριάζει πολύ.

Αυτάααααα! Ουφ, με μια ανάσα τα γραψα!

Δεν ξέρω αν είστε σύμφωνοι με την γνώμη μου, πολύ θα ήθελα να το αναλύαμε λίγο παραπάνω, αλλά είπαμε..αν είσαι κουκουρούκου, φτάνεις να κάνεις post μόλις δύο ώρες πριν την ώρα προβολής των βραβείων...!

Όσοι είστε τυχεροί να τα δείτε απόψε, enjoy the show. Εγώ ευελπιστώ να πετύχω κανα live streaming, αλλιώς θα κάνω την καρδιά μου πέτρα κ θα τα δω αύριο.
See ya!

1 σχόλιο:

  1. Free Baccarat at Betfair - Best Baccarat Odds UK for
    Online Baccarat offers some of the best odds available 제왕카지노 on any site. We're in the 바카라 process of reviewing the free betting promotions that Betfair have to offer. choegocasino

    ΑπάντησηΔιαγραφή